sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Muistelmia

Pengoin lasten vaatekaappeja ja käteeni osui esikoiselleni nimijuhlaa varten ompelemani pikkumiehen liivi. Voi, miten pikkuruinen se onkaan!! Ompelin sen katsomalla kaavoja paidoista ja siitä tuli tosi söpö. Kas tässä:


Kuvassa liivi roikkuu linnanherramme pojilleen rakentaman parvisängyn päädyssä. Minä maalasin aikoinaan poikien sänkyihin  metsämaailman (parvi) ja vesiteeman (alasänky). Voi, siitäkin voisi tehdä päivityksen! Pitäisikö? Sänky alkaa olla niin vanha, että se pitää maalata kohta uudelleen. Suunnittelin, että seuraava teema saattaisi olla ritariaikainen linna.. ;)

Tajusin myös, että blogimaailmaan tutustumisen jälkeen olen valokuvannut kaiken tekemäni.. tai ainakin pyrkinyt siihen. (Päivittämään olen ehtinyt vain pienen osan..) Jäin siis kaipaamaan kuvia vanhoista käsitöistäni. Tutkin valokuvia koneellani monta vuotta taaksepäin ja löysin ihania muistoja.. Tuunailin aika paljon juttuja ompelukoneen kanssa silloin, kun esikoiseni pötkötteli vieressäni tyytyväisenä tutkaillen maailmaa (Hän oli hyvin tyytyväinen vauva <3). Ompelin mm. käytettynä ostettujen Emmaljungien kaikki kangasosat uusiksi. Ensin purkamalla vanhat tekemättä muistiinpanoja, joka aiheutti tietenkin ihmetystä myöhemmin, kun jouduin miettimään, mikä pala menee minnekin. Onnistuin kuin onnistuinkin tekemään upeat vihreät vaunut meille, niissä oli marimekon kuviollista kangasta kuomun sisällä, muuten ne olivat vihreän ja ruskean sävyiset. Tässä kuvassa näkyy niistä vähäsen..


Virkkasin myös kolmionmuotoisen punaisen verkkokassin aisaan kiinnitettäväksi ja nuo renkaansuojukset ompelin vedenpitävästä kankaasta. Hyttysverkko kiinnitettiin silloisiin vaunuihin vetoketjulla, joten siirsin tähänkin vaunuun samanlaisen vetoketjun. Tosin säilytyspussia en kuomuun tehnyt, vaan hyttysverkon sai rullattua ylös ja kiinnitettyä kuminauhalla nappiin. Lisäilin kuomunsaumoihin myös heijastinnauhaa kaksinkerroin taitettuna koko matkalta.
Ainiin! Tein myös kuomun alaosan kaksiosaiseksi. Alempi kangas oli hyttysverkkoa (tai se taisi olla kylläkin joku vanha kukkakuvioinen valoverho) ja sen sai esiin rullaamalla koko kuomun alaosan auki, näin oli ilmanvaihto taattu kesähelteillä vauvan nukkuessa.

Muistakaa muuten arvonta.. Saa vinkata eteenkinpäin siitä. Kertokaa, jos vinkkaatte, niin saatte lisäarvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti