tiistai 25. lokakuuta 2011

Saippuakuplia ilmassa..!

Tekisi mieli sanoa, että saippuapadat porisivat Luovuuden Linnamme pihamaalla jälleen, kun se kuullostaa niin kivalta, mutta todellisuudessa saippuanvalmistamisen harrastaminen tapahtuu nykypäivänä ihan tiskipöydän ääressä keittiössä.. Ja aika tehokkaasti laskimen, vaakojen ja sauvasekoittimen kanssa.


Siinä ei kulu koko päivää, kuten ennen vanhaan, jotta saa tällaisia pikkuruisia ihanuuksia aikaan. Käytin tähän saippuaan seesaminsiemenöljyä sekä kookosrasvaa, laventelia ja vähän väriäkin. Katsotaan millaiseksi saippua muodostuu kuivuttuaan vielä kuukauden verran ennen kuin se on valmista käytettäväksi.


Saippuanvalmistaminen on täynnä yllätyksiä, varsinkin kun kehittelee omia reseptejä. Esimerkiksi tämä saippuamassa ei suostunut irtoamaan nätisti hienoista muoteistaan, joten pyöräytin saippuan palloiksi ja kuvasin sen näinkin herkullisesti, nam! Koristeeksi rouhin vanhasta saippuasta raastimella hieman muruja.

Pidän lokakuun aikana useita saippuanvalmistamisen peruskursseja, joilla saippuaharrastus tulee tutuksi ja turvallisemman tuntuiseksi. Pidän kursseillani ainakin paria saippuakärpästä takataskussa.. Ehkä jokunen pääsee aina karkuun, sillä on ollut ihanaa päästä näkemään uusien innokkaiden harrastajien saapumista saippuanvalmistuksen pariin!

Kiitoksia kaikille osallistujille! ;)


EDIT: Kirjoitin jutun kursseista myös Helsingin työväenopiston blogiin, juttu löytyy täältä

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Tässähän ihan herää ajatus, että kunkin pitää päästä kurssille! :D

    VastaaPoista
  2. :) Sehän olisi hauskaa, siis saippuakärpäset lentävät myös netin kautta..!

    Jos saat ryhmän (väh. 6 hlö) kokoon, niin voin tulla pitämään teille kurssin..

    VastaaPoista