sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Virkkaamisen iloa!


Virkkaaminen on minulle hyvin meditatiivista. Ajattelen virkkaamista (ja neulomista) ikään kuin elämänlangan käsittelemisenä.. Joka ainoa silmukka on tehtävä, yhtään ei voi jättää välistä, oli se mieluisa tai epämieluisa.

Vastaan tulee epäonnistumisia ja turhautumisia, välillä täytyy purkaa ja aloittaa alusta vähän viisaampana. Toisaalta välillä kaikki sujuu ja keksin upeita, uusia ideoita ja saan paljon aikaan ihan vähässä ajassa. Joskus elämänlanka virkkaantuu tiukempana, toiste hieman löysempänä, mutta useimmiten nykyään jälki on tasaista ja hyvää. Ja se on varmaa, että mitä enemmän metrejä lankaa käyttää, sitä helpommaksi tulee sen hallitseminen!

Ja toisaalta, joskus koira nappaa lankakerän ja retuuttaa sitä pitkin metsää ja sitten kerästä saa nyppiä roskia tuntitolkulla, tai lapsi nappaa työn käteensä ja kaikki silmukat karkaavat puikoilta.. Silloin voi olla parasta napata koukku käteen ja jatkaa virkaten - antaa neuleiden odottaa otollisempaa aikaa!

Olen juuri pitänyt ensimmäisen tawashin virkkauskurssini ja sen kunniaksi julkaisen elinan puodin blogissa suomentamiani tawashiohjeita. EDIT: Kaikki virkkausohjeet löytyvät jatkossa omilta kotisivuiltani.Kiitoksia kaikille kurssilaisille innostavasta seurasta!3 kommenttia:

  1. Kiitos taas ihanan selkeistä ohjeista! Nyt kokeilin vihdoin hyperbolista ja tuota kierrettä, bloggailen niistä taas parin päivän sisään ja laitan linkin sivuillesi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Ja vautsi, pitää käydä kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista