sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Peipponen pesän teki..

..varpunen munan muni, tuli tipu ja nauroi, nauroi vaan!! Tällä viikolla kuulimme ensimmäiset peipposet, joten kahden viikon kuluttua alkaa kesä.
Meillä on kotona lemmikkipupu, joten pystyimme askartelemaan kevätaiheisen lelun, nimittäin linnunpesän. Ajatus tuli esikoiseltani, joka halusi leikkiä linnuilla. Otimme siis heinää pitkäksi tukoksi, kieritin sen ympäri metallilankaa ja lisäsin heinää, kunnes pötkö oli tarpeeksi pitkä.


Pitkää heinäpötköä sitten rullattiin "ympyrän" muotoon ja lopuksi pujottelimme metallilankaa väleihin, kiristäen kokonaisuuden tukevaksi pesäksi.


Linnut löysimme Tiimarin askartelutarvikkeista ja leikki alkoikin ihanasti linnunpesien päästessä olohuoneemme suureen limoviikunaan. Leikin loppupuolella pesät oli jo sidottu toisiinsa kiinni ja ne olivat lintujen laivoja (koska ympyrä olikin hieman soikiomaisempi kuin pyöreä..), joilla purjehdittiin olohuoneen myrskyisällä lattialla.
Tänään pesät pääsivät mukaan aurinkoiselle retkellemme ja tiput lauloivat kilpaa peipposten ja muiden kevätlintujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti