sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Luova riita puoliksi..

Askartelin eräänä iltana tällaisen kellon, kun eräät tilanteet eivät tuntuneet muuten ratkeavan. Pojat riitelivät erittäin äänekkäästi siitä, kuka istuu minnekin ruokapöydässä. Nyt tasavertaiskellomme kertoo kenen vuoro on milloinkin ja ruokarauha on taattu!!


Kello on leikattu pahvista, jonka olen päällystänyt liitutaulukontaktimuovilla. Viisari on pahvia ja se on kiinnitetty haaraniitillä keskelle kellotaulua. Tähän kelloon on helppo vaihtaa uuden konfliktin ratkaisemiseen tarvittavat symbolit ja toisaalta pidimme kellotaulussa kirjaa perheenisän matkan kestostakin. Yhdeksästä pallurasta pyyhittiin joka ilta yksi pois ja pian oli isi taas takaisin.

Tasa-arvokellon avulla voisi jakaa myös kotitöitä, seurata säätä tai viikonpäiviä.. Hmm, tällaisia taitaakin tarvita enemmän.. tai ehkä tähän yhteen voisi liittää enemmän viisareita: vihreä viisari kertoo viikonpäivän, keltainen säätilan ja punainen ratkoo riidat..

Parasta kuitenkin on tuo leveä ja iloinen hymy, koska sillähän ne riidat ratkeaa kuitenkin parhaiten!

2 kommenttia:

  1. Vau tää on hieno, mistä tuollasta liitutaulumuovia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liitutaulukontaktimuovi on tosiaan monikäyttöistä! Ostin sitä Suomalaisesta kirjakaupasta viime vuonna. En tiedä löytyisikö sitä sieltä enää..

      Poista