sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Liitutaulutoukka

Useampien yhteensattumien summana keksin uuden liitutaululeikin. Siis tarina alkaa tawasheista, eli japanilaisista pesuräteistä, jotka on virkattu erilaisiksi hahmoiksi. Mietin minkälaisia hahmoja voisin kehitellä omiin rätteihini ja huomasin, kun poikani piirtelivät liitutauluihin kuvia. Hmmm. ja raksuti raksuti, tuossahan käytetään pesusientä.. Ja miksei sekin voisi olla jotain hauskempaa kuin pelkkä sienenpalanen. Hain hetimiten virkkaamani krokotiilitawashin esiin ja erään ötökän, jonka olen neulonut kauan, kauan sitten. Kastelimme lelut ja hauska leikki alkoi, krokotiili söi poikien piirtämiä kaloja ja ötökkä lensi reittejään liitutauluun. Muttamutta, sorminuket kuivuivat hurjan nopeasti. Niiden sisään pitäisi siis saada pesusieni. Aloin pikaisesti virkkaamaan uusia leluja ja pian olikin liitutaulutoukka valmis!


Miten yksinkertainen ajatus ja taas niin hauska.


Virkkasin molemmille pojille omansa ja kyllä näillä muitakin leikkejä on leikitty kuin vain rouskuteltu lehtiä liitutaulusta..
Huomasin, että tämän lelun avulla on taas helppo selittää lapsille luonnosta. Tutuistuimme näiden avulla lisää toukkiin ja puihin ja kiertokulkuun. Ehkäpä nämä toukat vielä jonain päivänä tekevät kotelon ja kehittelevät itselleen ihanat siivetkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti