maanantai 19. joulukuuta 2011

Kuningas Riemukkaan karkkipaperikruunu


Joulun alla on hyvä miettiä, mitä kummaa niille kaikille karkkipapereille voisi tehdä.. Tai vielä parempaa, mitä kaikkia hienoja syitä voisikaan keksiä, jotta tarvittaisiin niitä lisää!!?

Tässä on erään pienen linnanherran toteutunut unelma: Kuningas R. Riemukas laittaa päähänsä tällaisen komeuden aina aamuisin ja hallitsee maatansa oikeudenmukaisesti ja ilolla.


Karkkipaperikruunu on helppo toteuttaa leikkaamalla kartongista oikeanmuotoinen pala ja liimaamalla siihen karkkipapereita nurin päin. Koristetimantit ovatkin karkkipaperipaloja oikein päin. Lopuksi kruunu mitataan päähän sopivaksi ja nidotaan kiinni ..mieluiten sisäpuolelta, jotta hiukset eivät tartu niitteihin kiinni.

Idean kruunuun sain poikieni päiväkodista, jossa liimattiin hienoja karkkipaperitähtiä joulukoristeiksi.

Toinen hyvä syy (johon ehkä meneekin enemmän karkkipapereita) on karkkipaperien käyttäminen pakkausmateriaalina. Teimme juuri poikien kanssa krymppiksestä eli kutistemuovista muutaman rintaneulan ja pakkasimme ne ihanaan peltirasiaan kimaltavien karkkipaperisilppujen sekaan. Karkkipaperit leikattiin siis ohueksi silpuksi, jolloin niistä tuli kaunista täytettä ja korurasian pehmuketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti