Linna oli pian valmis maalattavaksi.
Mutta millaiseksi?? Teimme siis suunnitelmia:
Linna seisoisi kalliolla, vieressä olisi kiviä ja seinää pitkin kiipeilisi köynnöksiä. |
Entä, jos linna olisikin rakennettu luonnonkivistä, sehän olisi hieno! |
Tiilistä rakennettu linna ei saanut kannatusta keneltäkään meistä. |
Mutta entä kokonaan harmaaksi maalattu linna? Siinä voisi olla muutamia tiiliä näkyvissä.. |
Edellinen ehdotus sai kaikki äänet, mutta pakko oli vielä vilauttaa pojille suunnitelmaa, jossa kaikki edelliset yhdistyisivät. Eeeei, harmaata vaan ja tiiliä, oli yksimielinen päätös.
Eipä tosin kestänyt aikaakaan, kun tajusin, että tämä viimeinen ehdotus on nykyaikainen restauroitu linna, sellainen, jonka päälle on rakennettu ja sitä on paikkailtu. Siis sellainen linna, joita olen nähnyt lukuisia kierrellessäni perheeni kanssa pitkin Eurooppaa ja Suomea lapsuudessani. Alkoi näyttää tutulta.. Ja hieman kuva-arkistojani selattuani löysin tämän:
Yksi suosikkilinnoistani Suomessa onkin Raaseporin linna. Varsinkin sen vuoksi, että siellä useimmiten olemme saaneet olla ainoat turistit paikan päällä. Mikä rauha!!
Mutta takaisin omaan linnaamme. Maalaaminen alkoi maalin sekoittamisella. Harmaata siis.
Lisäsin maaliin gerbiilien kylpyhiekkaa, sitä samaa, jota käytin myös Haltiatulelta tilaamaani zen-puutarhaan. Maalista tuli hieman paksua, mutta pojat saivat telaamalla maalattua linnan upean näköiseksi!! Ihan kuin oikeaa kiveä!
Maalin ollessa vielä märkää, rapsutin joistain kohdista paksua maalia pois ja maalasin niihin kohtiin myöhemmin tiiliä. Loppusilaukseksi tupsuttelin vielä sienellä hieman tummempaa harmaata seinään sinne tänne.
Kuningas Riemukas piirsi oman valtakuntansa liput lipputankoihin liehumaan. Ritari Rohkea oli vastuussa sotalipuista, joten hän piirsi punaisiin lippuihin Suomen leijonan.
Viimeistelemme vielä laskusillan ja kettingit..
Mutta niistä lisää myöhemmin.
Wau! Mekin ollaan askarreltu prinsessoille linnaa... tosin pahvista ja pöydälle sopivaa :)
VastaaPoista