torstai 28. heinäkuuta 2011

Kotimajaprojekti - Osa II

Nyt pääsette näkemään kotimajamme tämänhetkisen olotilan..

Tervetuloa majaan!!

Reitti on vielä hieman hankala.. Kiipeilyköydestä punottu.. Jos tuntuu liian vaikealta, voin kipaista tikkaat sänkymme vierestä.. (Kotona luovuuden linnassa kiipeillään nykyään melkein joka huoneessa..)


Hieman vielä pohdimme parasta ratkaisua köysitikkaiden, puutikkaiden ja kaapinseinään porattujen kiipeilyotteiden välillä, lapset kyllä luikkivat majaan helposti, joten jälleen kerran hieman pidempi harkinta-aika tuottanee mahtavimman lopputuloksen. Tietysti, voisinhan kysyä teiltä lukijoiltakin, mikä teidän mielestänne olisi hauskin vaihtoehto?


Rankka kiipeäminen palkitaan upealla maisemalla huoneen korkeuksista. Majassa on leikitty jo ainakin rakettia ja oktonauttia. Tilaa majassa on pystysuunnassa noin 60 cm, joten siellä mahtuu viisi- ja kolmivuotiaat poikamme ystävineen hyvin istumaan lyömättä päätään kattoon. Aikuiselle maja on hieman ahdas, mutta tarvittaessa siellä mahtuu vaikka aikuinenkin yöpymään.. ;)


Maja ei suinkaan ole vielä valmis, vaan seinään on tulossa muutoksia (mutta siitä lisää myöhemmin..) Seinän runko on tehty harjanvarresta, kakkoskakkosesta ja laudasta ja isot aukot ovat suurinpiirtein 30 cm x 30 cm suuria. Rakas linnanherramme on niiiin taitava rakentaja, että hänen kädenjälkeään voi ihastella loputtomiin. Huolella tehdyt liitokset hivelevät silmää ja maja kruunaa olohuoneemme. Katsokaa vaikka seuraavaa yleiskuvaa:


Eikö maja olekin aivan mahtava!! Olen niiiiin onnellinen olohuoneemme uudesta ilmeestä, että en malta muualla juuri ollakaan. Varsinkin kun alkukesällä linnaamme muutti tuo ikivanha ja ihana, maailman kaunein sohvakalusto.


Tässä vielä kokonaiskuva toisesta suunnasta. Kunhan maja valmistuu, poikani haluavat pitää sille oikeat juhlat! Ja sen olemme tainneet ansaita. Minkähänlaiset ovatkaan luovuuden Linnanjuhlat?

Niille, joilla on vilahtanut mielessä huolestuneita ajatuksia siitä, miten tuollainen maja pysyy pystyssä ja mitä se kestää, voin kertoa, että vaikkei maja olekaan yhtä tukeva kuin tavanomaiset seinäkiipeilyseinät, joiden tulee kestää paljon kiipeilijöiden ottaessa liidipudotuksia vastaan, niin niidenkin rakentamisessa kokemustaan kartuttanut linnanherramme nyökyttelee erittäin vakuuttavasti päätään, että maja kyllä kestää lasten painon erinomaisesti. Ja testattu on, että se kestää aikuisenkin.
Miten mukavaa onkaan asua vanhassa betonitalossa, kun voimme pitää riippumattoja sisällä ja rakentaa kestäviä majoja ja toteuttaa unelmiamme!

Kotimajaprojekti jatkuu..
Klikkaa tästä itsesi seuraavaan vaiheeseen!

1 kommentti: