perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lisää lemmikkejä tulee kotiin!!


Mökkilomalla eräänä kauniina helteisenä päivänä minua meinasi olla mahdotonta kiskoa mukaan veneretkelle ihastuttavaan uimapoukamaan, mutta tänään, erittäin tihkusateisena ja viileänä kesäpäivänä, pakkasin koko konkkaronkkani autoon ja suuntasimme päättäväisesti kohti Korkeasaarta.. Krhm, erikoista..

Jossain kehä ykkösen paikkeilla tulin kuitenkin järkiini, koska sade oli todellakin intensiivistä ja taivas tukevasti pilvien peitossa. Mutta minne, minne menisimmekään!?! Auttaisiko seuraava kuva arvaamaan.. Tiedättekö, missä voi nähdä tällaisen?


Falkullan kotieläinpiha ei saanut kannatusta, eikä liioin muutkaan ehdotukseni, eikä shoppailukaan ole meidän juttumme. Koko retkestä meinasi jo tulla vetinen reissu eläintarhaan, kunnes lopulta keksin ehdottaa Tropicariota, joka on Vallilassa. Siellä kävimme pari vuotta sitten, eikä kaikki meistä ole sitä vielä nähnyt. Suuntasimme siis kohti Sturenkatua.

Musta mamba luo nahkaansa

Liskot ja käärmeet, lintuhämähäkit sekä kilpikonnat ihastuttivat meitä kaikkia ja varsinkin eräs Musta Mamba, joka päätti luoda erittäin pitkän nahkansa silmiemme edessä, SE oli mielenkiintoista!

Mukaan tarttui lapsille myös uudet lemmikit, lisko Söpökkä ja käärme Myrkkyviitta. Kotiin tultuamme aloimme oitis rakentamaan uusille lemmikeille terraarioita.


Yksinkertaisimmillaan terraarion tekee muovilaatikosta, johon asettaa pohjalle kiviä ja akvaariosoraa. Sekä tietysti ruokakupin. Tässä Söpökkä on terraariossaan yhdessä Krokotiilin ja vauva-krokotiilin kanssa.


Olemme juuri möbleeranneet lastenhuoneeseen toisesta huoneesta Lundiahyllyt, joten toisen terraarion inspiroiduimme rakentamaan "kiinteästi" suoraan hyllyyn. Kotoa löytyi pahveja ja ohuita huonekalulevyjä (purettujen lipastojen taustalevyjä, koska mitään ei ole heitetty pois, kun niitähän voi joskus tarvita, kuten jälleen kerran huomasimme!) sekä teippiä ja muovipleksiä (joka on ollut suojaamassa stereoita niin pupulta kuin vauvoiltakin).


Seuraavaksi siis sahailin palasia oikean kokoisiksi. Pohjaksi tarvitaan levy, joka estää akvaariosoran valumisen hyllyn reunojen yli.. Sivuseinistä toinen sujautettiin Lundiatikkaiden koloihin ja toinen teipattiin ylä- sekä alareunastaan hyllyihin kiinni. Etureunaan teippasin vielä reunuksen kiinni.


Pleksiä varten kääntelin esiin ylemmän hyllyn rumemman reunan, jossa oli jo muutamia ruuvinreikiä valmiina ja ruuvasin reunaan pari ruuvia, joista pleksi saatiin narulla roikkumaan paikalleen. Sellainen seinä on lapsenkin helppo avata ja sulkea lemmikkiä hoitaessa. Terraarion kattoon kiinnitin sinitarralla dot-it -lampun (Sen samaisen kuin hellan katossa oli ennen.. Se on ollut myös majojen valaisimena ja monissa muissakin leikeissä mukana..)


Sisustuksena terraariossa on akvaariosoraa, kiviä, kultaköynnös -kasvi, joka pärjää (jos pärjää..) hyvin varjoisissakin paikoissa sekä soran alle piilotettu peili, joka toimii leikkilammikkona.


Tätä ei kuulemma pureta ikinä!!2 kommenttia:

 1. Hei,

  törmäsin ihanaan blogiisi ja laitoin omaan blogiini sinne linkin. Toivottavasti se on ok?

  Aurinkoisia päiviä,

  :) LahjaRakas
  http://lahjarakas.vuodatus.net

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :) ja tervetuloa lueskelemaan juttujamme!
  Aurinkoa ja iloa kesäpäiviin!

  VastaaPoista