torstai 3. helmikuuta 2011

Lohikäärmeiden ja kissojen elämää..

Viime keväänä, mahtavien lumimäärien seassa, kävimme Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa muistelemassa kesää ja vihreyttä. Samalla reissulla ostimme pitkänsillan kupeessa olevasta pilailupuodista ihomaaleja.

Ne ovat olleet iso hitti pojilleni ja olen maalaillut saunapäivinä pojat ennen saunaa, useimmiten lohikäärmeiksi ja kissoiksi ..tai koiriksi. En halua maalata koko pikkumiehiä, vaikka he kyllä olisivat siitä kiinnostuneita, joten koitamme vaatteilla värittää osan hahmosta. Kissankorvat olisi hyvä vielä askarrella, niin asu olisi täydellinen!

Isoveli haluaa olla lohikäärme. Oikeat ihomaalit ovat tosi hyviä, kun ne kuivuessaan eivät sotke, kuten esimerkiksi Tiimarin ihovahakynät. Pojat saavat sellaisilla maalailla itse itseään samalla, kun maalaan toista poikaa. Ja sitten leikki alkakoon!!
(Ja kyllä ne sotkutkin ovat toistaiseksi pyyhkiytyneet helposti pois..)


Lohikäärme tarvitsee tietysti siivet. Ompelin lohikäärmeen siivet tosi makeesta kankaasta. Se kimaltelee monissa väreissä. Niiden sisällä on vaahtomuovia, jotta ne pysyvät muodossa paremmin, olematta kuitenkaan kovat. Minulle itselleni tehtiin pahvista vastaavanlaiset siivet lapsena, joilla leikin lentävää yksisarvista hevosta. Ne on vieläkin meillä leikeissä mukana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti