torstai 27. tammikuuta 2011

Sytykeruusuja


Ihastuin sytykeruusuihin heti, kun kuulin sellaisia olevan olemassa. Jo vuosien ajan olen kerännyt talteen kaikki kynttilöiden jämät - aina miettien - miksi ihmeessä senkin teen. Nyt tuli syy kerätä talteen myös kaikki kananmunakennot...

Sytykeruusut askarrellaan siis kananmunakennoista ja steariinista. Tein juuri uuden erän sytykeruusuja. Tässä on noin neljä tusinaa ruusua odottelemassa varren värjäystä ja kimppuihin sitomista. Sytykeruusut ovat kaunistus takan reunalla joko varrellisina tai lasipurkissa ilman vartta. Tähän mennessä sytykeruusukimpun minulta saaneet ihmiset ovat halunneet säilyttää kimppunsa, mutta oikeasti ne kyllä palavatkin kauniisti sen lisäksi, että palamattomina hivelevät silmää!


Sytykeruusut palavat kauan, noin kolmesta minuutista viiteen minuuttiin. Näillä olemme sytyttäneet helposti tulet nuotiolle, saunaan ja takkaan. Sytykeruusuissa yhdistyy mielestäni monta minulle tärkeää asiaa: Käsillä tekeminen, kierrättäminen, kauneus, tulielementti ja myös helpotus arjen askareisiin.

2 kommenttia:

  1. Me kyllä sydän verta valuen poltimme omamme, loistavasti sytyttivät takan. :-)

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla! Juuri katselin kyläillessäni toisaalla, että on vielä sellofaanitkin päällä.. ;)

    VastaaPoista