maanantai 12. syyskuuta 2011

Sienitarinateatteri metsässä


Syksyisessä metsämörrikerhossamme oli lauantaina pitkän retken päivä, jolloin olimme ihanat kolme tuntia auringonpaisteisella metsäpaikallamme.


Olen valmistellut kerhoa varten uuden teatteriesityksen. Keväällä kerhossamme vieraili Kokki Klorofylli kertomassa fotosynteesistä, mutta syksyisessä teatterissa Herra Tattis kurkkaili kulisseista ja tarina kertoi sienien elämästä vuoden kierrossa.

Osa esittäjistä on virkattuja, osa piirrettyjä ja yksi orava ilmoittautui meille ihan valmiina ilman hurjia valmisteluja. Olin nimittäin jo meinaamassa tuunata Serla-oravaa (niitä, joita vessapaperimerkeillä aikoinaan sai itselle ja joita kirpputoreilta löytyy helposti nykyään..) käsinukeksi, täytteet oli jo poistettu ja kädet auottu, mutta se kallisti ikävästi päätään ja oli hieman hankala pitää kädessä, joten oli parempi hommata oikea käsinukke esitykseen.


Yhdessä esityksen kolmesta näytöksestä saavat lapset tulla tunnistamaan sieniä ja keräämään niitä koriin näyttämöltä. Se oli aika hauskaa, kun herra Tattis toikkaroi vieressä auttamassa.

Keväisessä Kokki Klorofylli-esityksessä oli kaikki hahmot piirrettyjä ja niitä voi ostaa monisteena elinan puodista. Sienitarinateatteri taas on tilattavissa esityksen muodossa omaan metsäkerhoon tai päiväkotiin. Esitykset pidetään metsässä. Ota yhteyttä puoti@elinanpuoti.fi, jos kiinnostuit!


Piirros Herra Tattiksesta1 kommentti: