maanantai 19. syyskuuta 2011

Elämänkiertoa syksyisessä metsässä


Olemme retkeilleet metsässä viikottain jo kohta kahden kuukauden ajan ohjaamani metsämörrikerhon merkeissä. Suunnittelen kerhoon teemoja vuodenaikoihin ja luonnonilmiöihin liittyen. Viimeisin aiheemme oli elämänkierto ja sitä varten piirsin kangastussilla valkoiseen liinaan kuvia elämänkierron eri vaiheista. Ompelin kanttinauhan kiertämään epämääräisen muotoiseksi leikattua liinaa ja silitin tussin kiinni.
Metsässä sitten keräsimme lasten kanssa liinalle kuviin liittyviä merkkejä metsäpaikaltamme. Merkkejä petoeläimistä ei kyllä löytynyt, mutta pian alkoi hauska leikki, jossa ilves jahtasi jänistä ja pöllö koitti saada oravaa kiinni. Kaikki kiertää.

En ole ennen keksinyt käyttää kangastusseja, mutta lupailin jo lapsilleni, että he voisivat piirrellä omiin paitoihinsa kuvituksia. Kesällä lapsille oli suuri hitti piirtää tatuointikynillä erilaisia robottien ja supermiehien kuviointeja (esim. nappuloita, kaiuttimia, lentomoottorit..) vartaloihinsa, joten kangastusseillekin löytyisi varmasti käyttöä!

2 kommenttia:

  1. Lasten itse piirtämistä paidoista tulee ihania! Ja ne ovat tosi kivoja muistoja lapsuudesta myöhemmin. Tuo kuvan kettu; upea!

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! Mörrimetsäkerho rules! Laitoin sulle muuten tunnustuksen blogiini!

    VastaaPoista