sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kotimajaprojekti - Osa III


Vielä muutama työvaihe, jotta kotimaja olisi täysin valmis. Tässä neuloitan ikkunan karmeja, jotka on tehty askarteluhuovasta. Seinäkangas on ommeltu valmiista päiväpeitosta, koska sen sain 250 cm leveänä ja edullisesti. Mietimme aluksi, että seinä tehtäisiin laudoista tai vanerista tai jopa pahvista, mutta kangasseinään päätyminen on tuntunut hyvältä ratkaisulta. Näin majassa vaihtuu ilma ja sinne voi helposti yrittää ylettää vaikka pölynimurikin kyläilemään. Ja ehkä sitten kun valaistus on asennettu paikalleen majassa, antaa kangasseinä ihanasti valon tulla läpi ja siitä tulee hyvä valoteos. Katsotaan..


Olen aika tyytyväinen siitä, miten keksin tehdä ikkunankarmin (kun enhän tietenkään malta selata ohjekirjoja läpi, vaan pyörä pitää aina keksiä uudelleen..). Ompelin neljä 10 cm leveää palasta (malli tuossa ylläolevassa kuvassa) toisiinsa ensin kulmista ja sitten siitä muodostuneen renkaan asettelin ikkuna-aukkoon taittaen sen ikkuna-aukon sisä- ja ulkopuolille ja ompelin kiinni. Luulen, että näin säästyin tikkaamasta monta huolittelusaumaa..
 

Kotimajassa on jo käynyt kuhina ja kun on lainattu vanhempien sängystä tikkaita ovat kaikki päässeet mukaan leikkiin. Ikkuna-aukot ovat inspiroineet lapsia leikkimään, että he kurkkaavat jättiläisen silmistä ulos.. Paukutin seinäkankaan yläreunaan metallirenkaat ja ompelin kiinnitysnauhoja useampaan kohtaan. Renkaat sujautetaan majarakenteen yläpienaan hakattuihin nauloihin ja nauhoilla saa seinän muotoiltua hyvännäköiseksi.


Kuten tässä näkyy, että seinä elää välillä omaa elämäänsä, kuten verhoja kiinnittäessä. Lapset valitsivat tämän kankaan kesäverhokankaaksi (jouluverhot ja syysverhot tulevat olemaan eri kangasta..) Verhojen kiinnittämistä varten ruuvattiin koukut kiinni runkoon ja niihin pingotettiin verhonaru kiinni.

 

Oi ihana, ihana maja!! 


Tästä klikkaamalla pääset majaprojektin alkuvaiheita ihmettelemään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti