torstai 28. heinäkuuta 2011

Kotimajaprojekti - Osa I


Olohuoneemme nurkassa ei seiso Muumitalon kaunista kaakeliuunia, jonka päältä voisi esi-isä kurkistella, vaan siinä hurisee Erittäin Tärkeä Kaappi pullollaan Kesän Makuja ja Maittavia Aterioita ja vähän Suussasulavia Herkkujakin. ;)


Mutta eikö tuossa pakastimen päällä olekin hurjan yksinäinen tila? Olen ollut sitä mieltä jo pitkään ja haaveillut sen täyttämisestä mukavalla tavalla..

Nimittäin haluan rakentaa siihen majan lapsillemme. En mitään parvisänkyä, vaikkakin sellaisesta sain innoitukseni, vaan vain ja ainoastaan leikkikäyttöön soveltuvan rakennelman!! Aloimme suunnittelemaan majaa yhdessä ja kävimme kevään aikana läpi aikamoisen määrän erilaisia vaihtoehtoja.. Tässä joitain piirroksia suunnitelmista:


Tästä piirroksesta suunnittelu lähti käyntiin.. Olohuoneessamme on sisustuksena kaksi riippumattoa ja joskus tulevaisuudessa yhdellä seinällä tulee kasvamaan mänty (Sen siemen on jo laitettu itämään..). Mietimme poikien kanssa, että majaan tarvitaan ainakin köysitikkaat, seinät ja ikkuna.


Pian suunnitelmissa alkoi rönsyillä erilaiset parvekkeet, laudoitetut seinät, eritasoiset huoneet ja siivoamista varten saranoitu seinä. Esikoinen ehdotti majaan liitettäväksi myös putkia, joita pitkin sieltä voisi laskeutua liukumalla alas.

Hmm.. Mitä mutkikkaammaksi piirrustukset kävivät, sitä kauemmaksi tuntui toteuttaminen vetäytyvän.. Kesäloma alkoi kuitenkin lähestyä ja silloin olisi aikaa majaunelmien toteuttamiseen. Lopulta piirros alkoi näyttää tältä ja tämän kanssa menimme rautakauppaan:

Rautakaupasta tarvitsimme 6 mm paksua vaneria ja kakkoskakkosta (Ja varmaan jotain muutakin, vaikka kaikenlaista Olennaista löytyi myös työkalupakin uumenista). Sitten olohuoneemme muuttui vähäksi aikaa rakennustyömaaksi.. Hihii! Unelmien toteuttaminen on huikeaa!!


Pysykää mukana, seuraavaan päivitykseen laitan
kuvia valmiimmasta majasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti