perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kuukauden virkkuuohje - Kesäkuu 2012

Lisään kotisivuilleni joka kuukausi uuden virkkuuohjeen.


Kesän virkkuuohjeeksi valitsin suloisen kalatawashiohjeeni. Ohje on inspiroiva, siitä voi virkata sekä leluja että siivousapulaisia. Olen käyttänyt ohjetta ohjaamillani tawashinvirkkuukursseillani, jolloin olen saanut nähdä upeiden, mitä erilaisempien kalojen syntymisen. Lankavalinnasta ja käsialasta riippuen tämän ohjeen mukaan voi tehdä niin käsikaloja, sormikaloja kuin pikkupussukoita tai kännykkäkoteloitakin.

Virkkaa kalalle akryylilangalla hankaustehoa, bambulangalla pehmeyttä.

Kalan voi asettaa käteen myös litteänä, jolloin pyrstö lepää ranteen päällä, selkä- ja rintaevien paikka on silloin myös toisaalla. Erilaisilla värivaihtoehdoilla saa aikaan vaikka trooppisen kalaparven.

Kalan voi vaihtoehtoisesti myös virkata umpinaiseksi, jolloin ohjeessa taso-osuus virkataan tasaisin vähennyksin (siis kuten kalanpään lisäykset, mutta päinvastaisessa järjestyksessä) Kun silmukoita on jäljellä x kpl. Täytä kala ja jatka pyrstön virkkaamista virkkaamalla ensin silmukat yhteen litistäen reunat toisiaan vasten ja poimien molemmista reunoista ks:iä, jatka ohjeen mukaan pyrstön virkkaamista tasona.
Umpinaiseksi virkatun kalan sisään voisi sujauttaa kauranjyviä sopivan kokoisessa pussissa, jolloin kalasta tulisi hyvä pipikala lapsen kuhmuja viilentämään tai "kasvukipuja" lämmittämään.
"Nyt tuntuu taas siltä, että pitäis saada fisu kinttuun.."


Jos ohjeeni tuntuu liian helpolta, voit kikkailla kalaasi kalansuomuja.


Ihania polskutteluja kaikille kesän sylissä!
(pdf-tiedosto)


Olen utelias näkemään, mitä olette virkanneet!!
Jos teillä on virkkausblogi ja julkaisette virkkauksistanne kuvia,
linkittäkää teksti sivuilleni, niin pääsen kurkkimaan!
Seuraava ohje julkaistaan elokuussa.


4 kommenttia:

 1. Minun on pitänytkin käydä sinua kiittämässä kivoista virkkuuohjeista. Ohjeistat ymmärrettävästi ja ohjeista on ollut iloa! Itse olen innostunut virkkaamaan jo kukkia ja leppäkerttuja, omaa blogia en omista eli kurkkimaan et tällä kertaa pääse ;-) Katsotaan, jääköhän kala seuraavaksi koukkuun!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Hanna! Kiitoksia palautteesta! Aivan mahtava kuulla, että ohjeistani on ollut iloa!

  Kalaonnea (virkkuu)koukun kanssa ja iloista kesää!

  VastaaPoista
 3. En saa tuota ohjetta. Harmi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Asta! Uudistin nettisivuni ja linkit vaihtuivat silloin hieman, muutin linkin toimivaksi - Koetapa uudelleen! Kiitos, että laitoit viestin! <3

   Poista