maanantai 27. helmikuuta 2012

Lastenkutsujen ohjelmaa: Faaraosynttärit


Viime vuonna seikkailimme poikiemme synttäreillä merirosvoaiheisen seikkailun. Aarrejahdissa olimme tänäkin vuonna, mutta hieman hurjemmassa! Tervetuloa kurkkaamaan Faarao Kasperoksen pyramidin uumeniin!!

Leikki toteutettiin laveriksi kutsumamme sänkymme alla metrin korkuisessa tilassa, joka on noin 2 m x 2 m pinta-alaltaan. Sinne mahtuu muuten kumman hyvin myös teini-ikäisiäkin seikkailijoita..

Näin seikkailu etenee..

Tarina Faarao Kasperoksesta

Seuraavaksi kerron teille tarinan Faarao Kasperoksesta ja hänen pyramidistaan..

Faarao Kasperos eli tuhansia vuosia sitten kaukana Suomesta, maassa, jossa paistaa kuuma aurinko. Olemme nyt Egyptissä. Joka puolella on paljon hiekkaa ja suuria pyramideja.

Muinaisessa Egyptissä faaraot olivat kuninkaita ja heille rakennettiin valtavia pyramideja. Faarao Kasperoksellekin rakennettiin omansa ja sen sisään suljettiin satumaisia aarteita faaraon muistoksi.


Kasperoksen pyramidi on säilynyt koskemattomana vuosituhansien ajan, kunnes se nyt löydettiin.

Tarvittaisiin kuitenkin viisi vapaaehtoista tutkimusmatkailijaa, jotka voisivat kulkea urheina pyramidin uumeniin ja kertoa kaikille sen aarteista ja ansoista. Oli nimittäin tavallista, että pyramideihin asennettiin erilaisia ansoja. Tähänkin pyramidiin on yrittänyt päästä sisään jo sata etsijää, mutta he ovat epäonnistuneet. Te ette varmasti epäonnistu!

 
Olen löytänyt hiekasta muutamia paperilappuja, joiden avulla epäilen oven avautuvan.
Niissä on joitain kummallisia merkintöjä..

Alkuperäiset hieroglyfiavaimet Legon nettisivuilla
Faarao Kasperos rakasti arvoituksia, joten hän lukitsi ovensa hieroglyfein. Tutkijoiden tulisi ensin ratkaista nämä arvoitukset ja sitten etsiä oven tiilistä kirjain, joka vastaa vastauksen ensimmäistä hieroglyfiä.

Tässä vaiheessa lapset ratkoivat arvoitusta ja mursivat tiiliseinää yksi rivi kerrallaan.

Kun olette ratkaisseet arvoituksen, katsokaa lapun taakse, siellä on kuva aarteesta,
joka teidän tulisi löytää pyramidin ensimmäisestä kammiosta.

Seikkailu alkakoon!!


Seuraavaksi lapset etsivät aarteensa eteiskammiosta. Aarteet olivat poikani kimaltavasta paperista leikkaamia hahmoja. Aarteen takana luki vihjeitä matkan varrelle pyramidin uumeniin ja löytyipä pyramidista karttakin seikkailijoille mukaan otettavaksi.  Tästä lähdettiin siis ratkaisemaan vihjeitä yksin tai pareittain tai vaikka takaovesta suoraan Aarrekammioon päätyvää reittiä pitkin. Lapsia jännitti, mutta oli TOSI-TOSI hauskaa!!


1. Pääset eteiskammiosta salaoviverhoa avaamalla Kirousten käytävään.


2. Jos katsot faaraon silmiin, kohtaat kirouksen. Palaa alkuun ja kokeile taas.

Askarteluvinkki: Päällystimme pahvinpalan liimaten foliopaperia sen päälle. Piirsimme Faaraon ja Kobrat suoraan folioon kuulakärkikynällä ja liimasimme päälle kimaltavaa paperia eri värein. Puhkasimme silmät ja liimasimme pahvin taakse värillistä kalvoa, jolloin hahmojen silmät loistavat valoa, joka niiden takana palaa. HUI!


3. Älä koske keppiin tai muumio herää. Ylitä Myrkkyvirta siltaa pitkin kohti Aarrekammiota.


4. Laske kolmeen, niin Aarteenvartijat eivät huomaa sinua.

5. Varo laavavyöryä! Ota Kirstusta yksi aarre mukaasi ja poistu pyramidista.

Rohkeat tutkimusmatkailijat ratkaisivat Faarao Kasperoksen pyramidin arvoituksen noutamalla urheasti aarteensa pyramidin kätköistä. Ja seikkailun jälkeen olikin mukavaa leikkiä pyramidissa vielä pitkään.

Kehitimme tämän leikin yhdessä ideoiden ja askarrellen poikieni kanssa. Ja se jos mikä onkin parasta!Ensi vuonna jälleen uudet kujeet, mitähän silloin kehitelläänkään..
1 kommentti:

  1. Aikamoinen urakka, mutta erittäin opettavaista, siis että voi tehdä itsekin eikä tarvitse lähteä mihinkään teemapuistoon.

    VastaaPoista