tiistai 17. tammikuuta 2012

Käärmeet ja sillat -peli


Espoon keskuksessa sijaitsevaan hurmaavaan käsityöaarteita notkuvaan puutaloon, Espoon lahjatupaan ilmestyy lähiaikoina valmistamiani Käärmeet ja sillat -noppapelejä myyntiin!

Kehitin Käärmeet ja sillat -noppapelin reilu kaksi vuotta sitten omille sekä ystävieni lapsille joululahjaksi. Pelasimme omassa lapsuudessani sataruutuista käärmeet ja tikapuut -peliä, mutta kun kokeilimme sitä kolmivuotiaan poikani kanssa, huomasin, että se on aivan liian pitkäkestoinen niin pienelle lapselle. Suunnittelin siis pelin uudelleen.

Selkeytin pelilautaa ohjaamalla reitin rantakivikkoon ja lyhensin reittiä myös puoleen. Lisäsin erikoissääntöjä ja loppujenlopuksi, hyvällä tuurilla maaliin saattaa päästä tosi pikavauhtia!


Tämän pelin avulla ovat monet lapset jo nauttineet pelaamisen harjoittelemisesta. Voittaminen on hauskaa, mutta häviäminenkään ei tunnu heti alkuun niin kamalalta, koska peli on nopeatempoinen ja kestoltaan sellainen, että aikuisetkin pääsevät mukaan nauttimaan toistoista. Sitä vanhaa sataruutuista peliä ei nimittäin ihan heti halua pelata uudestaan..

Käärmeet ja sillat -pelin vyötteen takaa löytyy piirtämäni pelimerkit neljälle pelaajalle. Hahmot leikataan irti ennen peliä ja taitetaan. Nopaksi piirsin hurmaavan vanhanajan hyrränopan, joka sujautetaan kynään kiinni ja sitten vain pyöritellään.


Peli etenee noppaa heittämällä loikkien rantakiveltä toiselle. Sillan kohdalle pysähtyessäsi, voit edetä sitä pitkin ja kohdatessasi käärmeen pään liu’u pitkin sen niljakasta selkää aina hännänpään osoittamalle rantakivelle asti. Ensimmäinen uimarannalla on voittaja!

(Meidän kolmivuotiaasta on tullut pelin käärmeiden kaveri, hän tykkää ihan hirmusti aina kun pääsee käärmeliukumäkeen!!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti