tiistai 1. toukokuuta 2012

Kuukauden virkkuuohje - Toukokuu 2012

Lisään kotisivuilleni joka kuukausi uuden virkkuuohjeen.


Toukokuun virkkuuohjeeksi laadin pirteän pikkuisen vappukukkasen ohjeen.

Keittiötawashina tämä on oivallinen hinkkausväline akryylistä virkattuna. Käytin ohjeen laatimiseen kierrätetyistä muovipulloista valmistettua akryylilankaa. Langan koukkusuositus oli 5 ½. Virkkasin vähän tiukempaa 3 mm koukulla. Kukasta tuli juuri sopivan kokoinen tawashi, halkaisija leveimmästä kohdasta reilu 10 cm.

Kukka voisi sopia myös bambuisena pikkuisten tyttöjen pesulapuksi. Ehkä kukka voisi pehmeästä bambusta virkattuna auttaa myös vaikka meikinpoistossa. Tosin ohuesta langasta virkattuna näistä tulee kyllä  minikukkasia tällä ohjeella..

Entä jos kukkaan virkkaisi toisen pyöreän kappaleen taakse ja sujauttaisi sen sisään pienen pussin kauranjyviä. Kukkanen olisi kylmennettynä oivallinen pipin parantaja!

Tai entäpä laventelinkukilla täytettynä!! Sehän ilahduttaisi tuoksullaan ihanasti liinavaatekomerossa.

Tai kymmenien pikkukukkien köynnös, mitäs siitä sanoisitte? Hih, näitä taitaa täytyä virkata muutama lisää..


Siis virkkaamisen iloa ja ihanien, ihanien aurinkoisten kevätpäivien ihailua!
Napatkaapa koukku mukaan ja virkatkaa kukkia ulkona!(pdf-tiedosto)
3 kommenttia:

 1. Todella ihana kukka! Täytyypä kokeilla tehdä, jospa siivouskin tuntuisi houkuttelevammalta :) Kukka voisi toimia myös heijastimena, jos ohuesta heijastinlangalla virkkaisi.

  VastaaPoista
 2. Söpö kukka! Täytyypi kokeilla... :)

  VastaaPoista
 3. Heijastin! Loistava idea!

  Virkkasin eilen myös ohuemmasta langasta lisää kukkia. Niiden ripustuslenkki sopi mainiosti ovenkahvaan ja tajusin, että siitähän tulisi hyvä koriste kahvoihin, joka estäisi ovien kolhimasta seiniä.

  Siitä sitten tietysti pikku-apulaiseni huomasi kukan ja sovitti sitä sormeensa ja sehän sopi siihen täydellisesti, joten kukkaenergiaa virtaa nyt myös sormuksen taholla..

  :)

  VastaaPoista