torstai 24. maaliskuuta 2011

Lohikäärmeiden maa

Blogikierroksellani löysin Mun Tekemä!:ltä mukaansatempaavan idean. Siellä on askarreltu keijukaisille koti. Koska meillä ei ole yhden ainutta keijukaisnukkea, kyselin pojiltani, kuka tarvitsisi kodin, jotta pääsisimme askartelemaan. Pojilla oli vastaus valmiina. Minun heille virkkaamani tuli- ja jäälohikäärmeet kaipaavat asumuksia. Teimme siis Lohikäärmeiden maan!!


Tarvikkeiksi tyhjensimme muutaman pahvilaatikon tuosta ikuisuusnurkkauksestani (Siellä seisovan laatikkokasan korkeus on jo vakio, vaikka jotain pitäisi olla menossa kierrätykseen ja jotain säilytykseen jne..) Pengoimme kangasvarastomme ja täydensimme liima-arsenaalimme.


Jäälohikäärme sai oman jääluolansa, jonka päällystimme valkoisella flanellilla ja sisäpuolelta foliolla. Kun lohikäärme sytyttää valonsa (otsalamppu!) luolassa, alkaa seinämät elämään erilaisista heijastuksista kuin oikeassa jääluolassa. Jääpuikot ovat myös foliosta pyöriteltyjä. Miten hauskaa pojalla olikaan liimaa pahvilaatikkoon maalatessaan!!


Tähän jääluolaan on vielä tulossa ikkuna ja ikkunaverhot. Luolassaan jäälohikäärme säilyttää aarrekirstuaan sekä muita arvokkaita esineitään, kuten kirjoja, joita hänen isäntänsä hänelle kirjoittaa ja kuvittaa.


Tulilohikäärme asuu tulivuoressa ja siihenkin löytyi kamalasta kasastani hieno vanha pahvilaatikko. Yhdessä pojan kanssa leikkasimme erilaisia laavaryöpsäyksiä ja liimasimme ne kiinni.Sisällä tulivuoressa on pehmeää laavaa eli fleeceä ja pieni kieleke arvokkaimmille esineille, jotka eivät kestä kuumuutta, kuten aarrekirstu ja kirjat. Seiniin liimasimme fleecekankaisia tulipatsaita. Ikkunakin on hyvä olla, jotta voi kurkistella maailmanmenoa.


Monia ideoita vielä on meneillään näiden kotien sisustamisen kanssa. Pojat maalannevat tauluja seinille ja tekevät lisää kirjoja (joita on muuten aivan ihastuttavaa kuvata videolle, kun pojat lukevat ääneen omia tarinoitaan!) ja pian mylläävätkin lohikäärmeet jo kotiin päiväkodista, joten ehkä seuraavissa kuvissa onkin asukkaat kotona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti