torstai 21. kesäkuuta 2012

Kesä turkoosissa


Luovuuden linna toivottaa kaikille
erittäin virkistävää ja rentouttavaa kesää!


Kreikan auringossa alkoi muodostua uusi verkkokassi märkiä uimakamppeita tai puhtaita tiskejä varten. Tällaisessa kelpaa kuljetella tiskit kuivumaan kauempaakin takaisin leiripaikkaan kuivumaan.

Verkkokassia on ilo virkata. Kymmenen ketjusilmukkaa ja kaksi kiinteää eivät vaadi jatkuvaa toljottelua kohti koukkua, vaan maisemiakin ehtii maistella samalla kun kädet käy.

Malli on matkittu ala-asteella virkkaamastani verkkokassista, joka edelleen palvelee yllämainituissa ja monissa muissakin tehtävissä hienosti.



perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kuukauden virkkuuohje - Kesäkuu 2012

Lisään kotisivuilleni joka kuukausi uuden virkkuuohjeen.


Kesän virkkuuohjeeksi valitsin suloisen kalatawashiohjeeni. Ohje on inspiroiva, siitä voi virkata sekä leluja että siivousapulaisia. Olen käyttänyt ohjetta ohjaamillani tawashinvirkkuukursseillani, jolloin olen saanut nähdä upeiden, mitä erilaisempien kalojen syntymisen. Lankavalinnasta ja käsialasta riippuen tämän ohjeen mukaan voi tehdä niin käsikaloja, sormikaloja kuin pikkupussukoita tai kännykkäkoteloitakin.

Virkkaa kalalle akryylilangalla hankaustehoa, bambulangalla pehmeyttä.

Kalan voi asettaa käteen myös litteänä, jolloin pyrstö lepää ranteen päällä, selkä- ja rintaevien paikka on silloin myös toisaalla. Erilaisilla värivaihtoehdoilla saa aikaan vaikka trooppisen kalaparven.

Kalan voi vaihtoehtoisesti myös virkata umpinaiseksi, jolloin ohjeessa taso-osuus virkataan tasaisin vähennyksin (siis kuten kalanpään lisäykset, mutta päinvastaisessa järjestyksessä) Kun silmukoita on jäljellä x kpl. Täytä kala ja jatka pyrstön virkkaamista virkkaamalla ensin silmukat yhteen litistäen reunat toisiaan vasten ja poimien molemmista reunoista ks:iä, jatka ohjeen mukaan pyrstön virkkaamista tasona.
Umpinaiseksi virkatun kalan sisään voisi sujauttaa kauranjyviä sopivan kokoisessa pussissa, jolloin kalasta tulisi hyvä pipikala lapsen kuhmuja viilentämään tai "kasvukipuja" lämmittämään.
"Nyt tuntuu taas siltä, että pitäis saada fisu kinttuun.."


Jos ohjeeni tuntuu liian helpolta, voit kikkailla kalaasi kalansuomuja.


Ihania polskutteluja kaikille kesän sylissä!




(pdf-tiedosto)


Olen utelias näkemään, mitä olette virkanneet!!
Jos teillä on virkkausblogi ja julkaisette virkkauksistanne kuvia,
linkittäkää teksti sivuilleni, niin pääsen kurkkimaan!




Seuraava ohje julkaistaan elokuussa.